Lezing: Klimaatactivisme en pandemie

Milieuactist Nick Meynen bespreekt het klimaatactivisme in tijden van pandemie. Kan het virus een kantelpunt zijn?

Wanneer

  • 18 november ’20 (wo)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Opgelet! Datum gewijzigd!!

Corona-veilig!

Om deze lezing veilig te laten verlopen zal ze doorgaan in de grote zaal Iris van het Cultureel Centrum. Het aantal deelnemers zal beperkt worden tot 25. De stoelen zullen voor bubbelgenoten gegroepeerd geplaatst worden met voldoende afstand tot anderen. Het doorgaan van deze lezing is onder voorbehoud, afhankelijk van de dan geldende voorschriften.

In deze lezing brengt Nick Meynen sterke verhalen uit de globale strijd die bezig is, een verhelderende historisch-economische context, een visie op de systeemverandering die nodig is en de weg om daar te geraken. Zijn nieuwste boek "De val van Icarus. Het virus als kantelpunt" linkt deze zaken bovendien aan de huidige coronapandemie...

Nick is een professionele milieuactivist die voor Europa's grootste netwerk van milieu-organisaties werkt: the European Environmental Bureau (EEB). Daarnaast heeft hij 12 jaar ervaring als journalist en auteur. Hij heeft diploma's in de geografie, conflictstudies en onderzoeksjournalistiek en is een veel gevraagde gastspreker aan een dozijn universiteiten in binnen en buitenland, maar ook in het Europese parlement.

Over Nicks meest recente boek "De val van Icarus":
In de Franse cultfilm La haine tuimelt een man uit een vijftig verdiepingen tellend gebouw. ‘Jusqu’ici tout va bien, jusqu’ici tout va bien, jusqu’ici tout va bien’, prevelt hij tijdens zijn val. Het doet denken aan de wereld vóór corona. In dit boek legt Nick Meynen uit dat de pandemie geen accident is. Noch een straf van god, wraak van Moeder Natuur of kwestie van karma. Ze is wel een logische consequentie van de politieke keuzes die onze beleidsmakers al decennialang maken, keuzes die mens en planeet verdrinken in het ijskoude water van de egoïstische berekening. Er is geen weg terug naar normaal, stelt Meynen, want niets aan de precorona-economie was normaal.

‘Dit verdient een breed en internationaal publiek’, schreef niemand minder dan Naomi Klein over Frontlijnen, zijn vorige boek dat ook werd opgenomen in het lijstje van de tien beste boeken over klimaatverandering van het Amerikaanse jongerentijdschrift Teen Vogue. Met De val van Icarus bevestigt hij alle lof.

Gratis - vooraf inschrijven

Max. 25 personen!

Alle activiteiten
foto: 2020klimaatpandemie.jpg

Organisatie