Lezing: Cyber-spionage

Deze informatie is niet meer actueel!
Worden al onze digitale handelingen gevolgd? Of erger nog: zelfs beïnvloed? En wie zit daarachter? Digitaal forensisch expert Bart Vanautgaerden geeft in deze lezing een inkijk in de wereld van digitale spionage.

Wanneer

  • 19 februari ’20 (wo)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Cyber-spionage: revolutie of evolutie?

Recente verhalen van klokkenluiders zoals Edward Snowden of van websites zoals WikiLeaks suggeren wereldwijde cyberspionagenetwerken. Tegelijk bereiken ons meer en meer berichten over computerinbraken zoals bij multinationals zoals Sony Pictures, inmenging bij de verkiezingen in de Verenigde Staten of dichter bij huis, Belgacom. De populaire media laat doorschijnen dat computerhacking alomtegenwoordig is en kinderspel. Hangt ons een cyberoorlog boven het hoofd of is die al aan de gang? Maar zijn deze fenomenen wel zo nieuw en hoe werken deze misbruiken precies? Is de traditionele spion nog wel relevant? En wat is de rol van de overheden hierin?

Tijdens deze lezing geeft de spreker een overzicht van de recente gebeurtenissen en deelt ervaringen uit eigen onderzoek. We bekijken van dichtbij hoe inbraken technisch werken met tal van voorbeelden. Daarnaast belichten we ook de impact op onze persoonlijke levenssfeer alsook de effecten op langere termijn voor de maatschappij.

Bart Vanautgaerden is een gecertificeerd auditor, digitaal forensisch expert en computervirusonderzoeker. Hij is al 20 jaar actief in de sector van computer- en digitale netwerkbeveiliging, met een focus op digitaal forensisch sporenonderzoek van beveiligingsincidenten. In deze periode was hij actief in de militaire en financie¨le sector waar hij onderzoek deed naar digitale misbruiken (virussen, interne fraude en externe computerhacking, sabotage) en het optimaliseren van informaticaveiligheid. Deze ervaringen benutte hij ook voor analyse van gouvernementeel gesponsord computermisbruik, zowel binnen als buiten Europa.

Gratis - vooraf inschrijven!

Alle activiteiten