Heraanleg Kerkplein en Dorpsstraat - voorstelling aangepast ontwerp

Kerkplein Boutersem
  • za 15 juni 2024 van 10:00 tot 13:00

Na het actorenoverleg en het participatiemoment in het voorjaar, ging ontwerpteam Kollektif - Antea met alle input terug naar de tekentafel. Op zaterdag 15 juni stellen ze jullie graag hun aangepast ontwerp voor. Iedereen is welkom, van buurtbewoners, gebruikers en ondernemers tot verenigingen en toevallige passanten. Tot dan!

Wanneer?

zaterdag 15 juni van 10 u tot 13 u

op het Kerkplein in Boutersem

Waarom?

Wateroverlast was de laatste maanden niet weg te denken uit de actualiteit. Naast hevige regenbuien zijn er ook steeds langere periodes van hitte en droogte, die zorgen voor hittestress. Dit komt omdat we in één van de meest verharde regio’s van Europa wonen. Met het project Door en door Boutersem willen we de gemeente meer klimaatbestendig maken. Eén van de deelprojecten is de heraanleg van het Kerkplein. Een groener Kerkplein laat water infiltreren en koelt ’s nachts af tijdens een hittegolf. Bovendien vinden insecten en andere kleine diertjes weer een leefgebied.

De heraanleg van het Kerkplein past in het grotere project van de herwaardering van de vallei van de Kleine Vondelbeek in het kader van Door en door Boutersem. Alle informatie over het project Door en door Boutersem vind je via:

www.doorendoorboutersem.be 

Locatie

Kerkplein Boutersem
Dorpstraat , 3370 Boutersem