De Universiteit van Boutersem (IV)

Reserveer plaatsen
Bibliotheek Boutersem
  • wo 6 december 2023 van 20:00 tot 22:00
De vierde sessie van de Universiteit van Boutersem waarin 3 (buiten)gewone inwoners van Groot-Boutersem hun expertise delen met het publiek.

Op een lesavond van de Universiteit van Boutersem geven drie dorpsgenoten een presentatie van een kwartiertje over een sterk afgebakend thema dat met hun beroep, hobby of toevallig kennisgebied te maken heeft.

De onderwerpen van deze sessie:• Speed dating voor boekenliefhebbers: de 100 beste boeken volgens Alexander Le Roy
• De relativiteitstheorie uitgelegd : of hoe een ambtenaar 3de klas vanuit een Zwitsers octrooibureau het wereldbeeld compleet veranderde (door Ben Sodermans)
• Geheime kennis? Innovatie bij de Vlaamse Primitieven (door Alex Parmentier)


Alvast een teaser voor Bens sessie over Einstein:

We gaan ons terugdraaien naar het begin van de 20ste eeuw om dezelfde gedachtengang trachten te volgen als Einstein die hem op het spoor bracht van een van de grootste verwezenlijkingen in de geschiedenis van de natuurkunde: de ontdekking van de relativiteitstheorie. Zo zullen we een inzicht krijgen over wat die theorie precies inhoudt – en hoe ze toegepast wordt - om zo te transformeren van “relativiteits-onwetenden” naar “relativiteits-ingewijden”. De wereld zal er nooit meer hetzelfde uitzien.

Gratis - vooraf inschrijven
Max. 45 personen

Locatie

Bibliotheek Boutersem
Kerkomsesteenweg 55 , 3370 Boutersem

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 15 tot 99 jaar

Organisatie

Bibliotheek Boutersem
Kerkomsesteenweg 55 , 3370 Boutersem