Lezing: De toekomst van de landbouw

Reserveer plaatsen
Bibliotheek Boutersem
  • wo 8 november 2023 van 20:00 tot 22:00
Wim Moyaert (Boerenforum) geeft zijn visie op de toekomst van een duurzame landbouw en voedselproductie.

De toekomst van de landbouw

Landbouw, industrie en klimaat, iedereen heeft er de mond vol van en iedereen heeft zijn mening. We zien vooral een steeds verdere polarisatie en individualisatie omtrent deze problematieken. Waar het nodig is om als samenleving te kiezen voor een duurzame toekomst zien we maatschappij en beleid falen.

We bekijken de knelpunten vanuit een holistische en agro-ecologische visie. Hoe ziet landbouw en voedselproductie er uit in een duurzame toekomst? Wat kunnen en moeten we doen als individu en als samenleving?

Wim Moyaert, scheikundige met optie milieuzorg van opleiding, is van vele markten thuis. Hij werkte jaren als productiemanager in diverse industrieĆ«n (textiel, chemie en metaal), maar eigenlijk is hij bio-boer in hart en nieren. Als zoon van een boerenfamilie, opgegroeid op een traditioneel gemengd bedrijf, kreeg hij de boerenstiel met de paplepel mee. 

Hij startte een 12-tal jaar terug zijn eigen kleinschalige biologische kwekerij op van dubbeldoelkippen, werkte een aantal jaren op een agroecologische boerderij in Frankrijk en is mede-oprichter van Boerenforum. 

Als coƶrdinator van Boerenforum, is hij de laatste jaren ook nauw betrokken bij La Via Campesina (een wereldorganisatie die strijdt voor een agroecologische boerenlandbouw). Daarnaast staat hij als landbouwconsulent vooral kleine bioboeren met raad en daad bij.

Samen met zijn vrouw Greet draagt hij een samenwinkel in de ruime regio rond Gent, waar lokale, ecologische en faire handel centraal staan.

Website Boerenforum

Gratis - vooraf inschrijven
Max. 45 personen

Locatie

Bibliotheek Boutersem
Kerkomsesteenweg 55 , 3370 Boutersem

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 15 tot 99 jaar

Organisatie

Bibliotheek Boutersem
Kerkomsesteenweg 55 , 3370 Boutersem