film Still Alive

Gemeentelijke feestzaal
  • zo 8 oktober 2023 van 17:30 tot 23:59

Een aantal jaren geleden, voor het Corona-tijdperk, sprak een bevriende klimmer uit Amerika Klaas aan. Santino Martirano is professioneel documentairemaker en vond het leven van Klaas zo inspirerend dat hij er een film over wilde maken. Een gepassioneerd klimmer die ondanks, of net dank zij zijn zwaar leven met de ongeneeslijke ziekte mucoviscidose, en het doorstaan van kanker op zijn 16e en de herval op zijn 26e, een leven leidt als sporter op topniveau.


Door de Corona-perikelen heeft het jaren geduurd vooraleer de film gerealiseerd werd. Nu is het dan zover. De film ging in première in het mekka van de klimwereld: Chamonix. Op dat filmfestival verwierf hij met een overdonderende meerderheid de publieksprijs met 65% van alle stemmen die gingen over 16 films.


7 jaar geleden zag hij zijn 2 jaar oudere zus Jolien heengaan ten gevolge van mucoviscidose, dezelfde ziekte die ook hij moet doorstaan. Op 32-jarige leeftijd en met een longcapaciteit van nog maar 12% en nierfalen door de vele medicatie moest zij de strijd opgeven. Maar zij gaf hem de inspiratie en de moed om er nog harder tegenaan te gaan.


Met deze film wil hij mensen met of zonder handicap motiveren tot een gezonde en sportieve levensstijl. Een boodschap verspreiden van inspiratie en hoop, ongeacht welke omstandigheden je te verwerken krijgt, welke uitdagingen er ook op je pad mogen komen.


Ben je ge√Źntrigeerd? schrijf je in via www.aandejordaan.be of scan de QR-code op de affiche. Daar vind je nog meer info... en zo weten we ongeveer hoeveel volk we ongeveer mogen verwachten. Locatie

Gemeentelijke feestzaal
Kerkomsesteenweg 45 , 3370 Boutersem

Prijs

  • Basistarief 10

Contact