Insectenspeurtocht Snoekengracht

  • zo 2 juli 2023 van 14:00 tot 16:30

Ben je geïnteresseerd in de wonderbaarlijke wereld der insecten? Vraag je je regelmatig af wat er daar nu juist rond vliegt, kruipt of springt? Dan ben je vandaag op het juiste adres in de Snoekengracht. Onder begeleiding van onze specialisten, trek je het natuurgebied in om op zoek te gaan naar de insecten die hier zitten. Vlinders, bijen, spinnen, kevers,... je komt het allemaal tegen en zij zullen ze je er enthousiast over vertellen, laten voelen en ja, zelfs ruiken.
We leren je tijdens onze expeditie ook werken met de app ObsIdentify. Met deze app kan jijzelf thuis aan de slag om insecten (en andere dieren en planten) te determineren. Niet iedereen heeft immers de jarenlange ervaring van onze gidsen. ObsIdentify is de ideale veldgids voor elke (beginnende) natuurliefhebber.

We vertrekken om 14 in de weides tegenover het station van Vertrijk. Een stevig paar wandelschoenen of laarzen is aangewezen, bepaalde zones in het gebied kunnen nat zijn. Als je zelf een vlindernetje of obeservatiepotjes hebt, mag je die zeker meenemen. Mocht je de app ObsIdentify nog niet op je GSM staan hebben, is het handig dat je die op voorhand al installeert. Op die manier kunnen we onmiddellijk aan de slag op het terrein.

De activiteit is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt meer dan gewaardeerd. Inschrijven is wel noodzakelijk!! Om te zorgen dat we iedereen goed kunnen begeleiden, houden we de grootte van de groep beperkt en moeten we weten hoeveel gidsen we moeten voorzien. Je doet dit door een mailtje (met vermelding van je naam en het aantal deelnemers) te sturen naar natuurpuntboutersem@gmail.com

Locatie

Vondelbeek
Stationstraat , 3370 Boutersem

Leeftijd

vanaf 1 tot 99 jaar

Organisatie

Natuurpunt Velpe-Mene, Kern Boutersem