Vroege vogelwandeling richting Hazenberg

Sint-Pieters-Banden kerk Willebringen
  • zo 30 april 2023 van 07:00 tot 12:00

De lente is een fantastisch seizoen om erop uit te trekken in onze prachtige streek. Verwarmd door de aan kracht winnende zonnestralen komt de natuur volop terug tot leven. Het landschap kleurt vitaal groen, mei- en sleedoorn zorgen voor een heerlijke geurende bloemenzee, insecten zoemen in het rond en de vogels fluiten dat het een lieve lust is. Het ideale moment dus om op zoek te gaan naar de vogelrijkdom die onze omgeving te bieden heeft. 

Onder begeleiding van één van onze ervaren gidsen, trek je door de Mene-Jordaanvallei richting de Hazenberg. Onderweg zullen ze je ongetwijfeld honderduit verhalen over alle interessante weetjes op vlak van landschap en vogels. 

Om volop te kunnen genieten van de 'vroege vogels', vertrekken we om 7u aan het kerkhof van Willebringen. Voorzie je van een goed paar wandelschoenen, het kan al eens modderig/nat zijn. De wandeling is ongeveer 7km.

INSCHRIJVEN is noodzakelijk. De grootte van de groepen - en dus ook het maximaal aantal deelnemers - is beperkt. Op die manier kan iedereen alles zien. Schrijf je in door een mail te sturen naar natuurpuntboutersem@gmail.com en vermeld hierin je naam en het aantal deelnemers. Je bent ingeschreven van zodra je een bevestiging ontvangt.

Deelname aan de wandeling is gratis, maar een vrije bijdrage wordt meer dan gewaardeerd. In 2023 staan we immers voor een grote uitdaging op het vlak van extra grondaankopen binnen de ruilverkaveling van Willebringen.

Locatie

Sint-Pieters-Banden kerk Willebringen
Willebringsestraat , 3370 Boutersem

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Natuurpunt Velpe-Mene, Kern Boutersem