Winterse 'niet zo vroege' vogelwandeling (2)

Ingang zandgroeve, ter hoogte van het kruispunt Kerkstraat/Kumtichsestraat.
  • zo 5 februari 2023 van 09:00 tot 12:00

Ook 's winters is er op heel wat plaatsen vogelplezier te beleven. Daarom trekken we erop uit rond de zandgroeve van Kerkom. Deze kwam onlangs in beheer bij Natuurpunt Boutersem en herbergt heel wat potentieel. We vertrekken aan deze zandgroeve en zakken via het akkerplateau tussen Kerkom en Binkom af naar de ANB-gebieden (Breisembroek) in de Velpe-vallei. Winterse bezoekers vertoeven met veel plezier op de akkers met beheersovereenkomsten, recent ontwikkelde graslanden met ruigtekruiden en bessenrijke heggen en houtkanten.
We kijken uit naar vogels als veldleeuweriken, geelgorzen, kramsvogels, koperwieken en blauwe kiekendief. Afhankelijk van de strengte van de winter, kunnen de aanwezige soorten en aantallen ervan uiteraard fluctueren. Hebben we op dat moment een winterse prik, levert dit zeker en vast extra waarnemingen op. 
Ervaren gids Han zal onderweg zowel visueel als auditief elke interessante soort oppikken en er een deskundige uitleg over geven.
Deze activiteit is gratis, maar een vrijblijvende bijdrage is uiteraard ten zeerste gewaardeerd.
INSCHRIJVEN: Om een goed zicht te hebben op de grootte van de groep, vragen we om in te schrijven voor deze activiteit. Gelieve hiervoor een mailtje te sturen naar natuurpuntboutersem@gmail.com met uw naam en het aantal deelnemers.

Een goed paar wandelschoenen of laarzen is aangewezen, het kan/zal nat en modderig zijn.

Locatie

Ingang zandgroeve, ter hoogte van het kruispunt Kerkstraat/Kumtichsestraat.
Kumtichsestraat , 3370 Boutersem

Leeftijd

vanaf 1 tot 99 jaar

Organisatie

Natuurpunt Velpe-Mene, Kern Tienen