Boekvoorstelling: Gonda Van der Vloet

Reserveer plaatsen
Bibliotheek Boutersem
  • wo 26 oktober 2022 van 20:00 tot 22:00
Kersvers auteur en streekgenoot Gonda Van der Vloet komt haar debuutroman Het Hagelandse huis voorstellen in de bib.

Het Hagelandse huis : geworteld in oude grond

Gemma en Tuur zijn een gelukkig getrouwd koppel met twee kinderen. Ze kopen in het landelijke gehucht Breidegem een oude boerderij naast een Middeleeuwse kapel. In hun enthousiasme wijden ze het huis in, wat negen maanden later tot de geboorte van een derde kind leidt. Dit kind is van in de baarmoeder een probleemkind, waardoor de relatie zwaar onder druk komt te staan.
Ondertussen hoort Gemma van de vele rampen die er met de vorige bewoners gebeurd zijn. Na een brand in hun schuur gaat ze op onderzoek uit. Ze spreekt met de oudere dorpsbewoners en pluist de documenten in het archief uit. Zo reconstrueert ze de geschiedenis van het huis en van het dorp, van bij de bouw van de kapel in de veertiende eeuw, tot in de jaren dertig van de twintigste eeuw.

Ze geraakt meer en meer onder de indruk van het onheil en verliest langzamerhand haar greep op de werkelijkheid...

Over Gonda

Gonda Van der Vloet wilde haar hele leven al schrijven. Geveld door een burn-out maakte ze daar in 2012 eindelijk werk van. Ze schreef zich in voor een schrijfcursus bij Wisper en sloot zich aan bij de Leuvense schrijversgroep Friday Night Writing Party ( FNWP). Samen met deze groep publiceerde ze een aantal kortverhalen in twee bundels: Wintervuur (2014) en Miramar Mysteries (2016 ) beide uitgegeven bij Het Punt. In 2018 won ze de schrijfwedstrijd van Creatief Schrijven met haar ultrakorte verhaal Heinrich. Haar tweede roman Bach en poezen ligt te rijpen en te wachten op de definitieve herwerking. Momenteel werkt ze aan haar derde roman, over het leven van haar ouders in de Kempen in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw.

Het boek is verkrijgbaar bij:• De auteur Gonda Van der Vloet (gond.vloet@telenet.be - 016/824075 - 0478/356430))
• Streekshop Tienen
• www.boekscout.nl

Gratis - vooraf inschrijven
Max. 45 personen

Locatie

Bibliotheek Boutersem
Kerkomsesteenweg 55 , 3370 Boutersem

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 15 tot 99 jaar

Organisatie

Bibliotheek Boutersem.
Kerkomsesteenweg 55 , 3370 Boutersem