naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Ruilverkaveling Willebringen

  wo 15 mrt
  De ruilverkaveling is nu echt van start gegaan. Hoewel de herverkaveling van de percelen en het opmeten van de blokgrens nog loopt, zijn de eerste realisaties in het openbaar domein reeds zichtbaar.
 • Bemiddeling bij burenconflicten

  burenbemiddeling ma 13 mrt
  Op 21 maart start de lente en ontwaakt de natuur uit haar lange winterslaap. De eerste bloemen komen tevoorschijn. Hagen komen weer tot leven en bomen verspreiden hun stuifmeel.
 • Op zoek naar een assistentiewoning?

  assistentiewoningen vr 10 mrt
  Zelfstandig blijven wonen in de eigen, vertrouwde buurt is de wens van veel ouderen. Een aangepaste en veilige woning is daarbij belangrijk. Het Vlaams ouderenbeleid is erop gericht die wens mogelijk te maken en biedt diverse ondersteuningsvormen.
 • Rioleringswerken Leuvensesteenweg – Eksterstraat – Heidestraat

  rioleringswerken vr 10 mrt
  Binnenkort start het project ‘riolering Leuvensesteenweg-Eksterstraat-Heidestraat’. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van de inwoners, dat nu nog ongezuiverd in de Eikenveldbeek belandt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk.
 • EarthHour

  EarthHour ma 6 mrt
  De negende editie van Earth Hour vindt plaats op 25 maart 2017. Tussen 20.30 u en 21.30 u zullen miljoenen mensen overal ter wereld de lichten doven. Met dat symbolische gebaar kan ieder van ons zijn bezorgheid uiten over de klimaatverandering en zijn wens tonen om actie te ondernemen om het fenomee
 • Kies in maart voor water van de kraan

  kraantjeswater wo 1 mrt
  Kraantjeswater is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleverd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel.
 • Open milieuadviesraad Lubbeek

  wo 1 mrt
  De milieuadviesraad organiseert op dinsdag 2 mei 2017 een open milieuadviesraad over het ‘Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV)’ en de ‘Betonstop’ van de Vlaamse Regering.
 • Paassportkamp - inschrijven

  Paassportkamp vr 17 feb
  De inschrijvingen voor het paassportkamp starten op 5 maart 2017.
 • Werken Willebringen: fase2

  di 14 feb
  Vanaf maandagmorgen 06.02.2017 wordt de Willebringsestraat afgesloten voor alle verkeer naar aanleiding van de start van de 2de fase van de collectorwerken.
 • Onderzoek Gemeentemonitor - Vragenlijst Vlaamse overheid

  do 9 feb
  De Vlaamse overheid organiseert een rondvraag in de Vlaamse gemeentes in het kader van het opstellen van de gemeentemonitor. Hieronder vind je de perstekst hierover.
 • Infosessies groepsaankopen voor aannemers en installateurs

  ma 6 feb
  De provincie Vlaams-Brabant start in de loop van 2017 in samenwerking met een aantal regionale organisaties de provinciale campagne ‘Energieke daken’: informatieacties en groepsaankopen rond dak- en zoldervloerisolatie en fotovoltaïsche zonnepanelen (PV).
 • Ophok-/afschermplicht voor alle pluimvee!

  Ophokplicht pluimvee do 2 feb
  Vanaf vandaag, donderdagmiddag 2 februari 12u00, zal alle pluimvee, loopvogels inbegrepen, en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) moeten worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden.
 • Nieuwe tarieven De Lijn vanaf 1 februari 2017

  De Lijn do 26 jan
  Vanaf 1 februari 2017 past De Lijn haar tarieven aan. Abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets worden iets duurder. De prijs van een biljet, m-ticket, dag- en meerdagenpas wijzigt niet.
1-13 Van 13