naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Paassportkamp - inschrijven

  Paassportkamp vr 17 feb
  De inschrijvingen voor het paassportkamp starten op 5 maart 2017.
 • Werken Willebringen: fase2

  di 14 feb
  Vanaf maandagmorgen 06.02.2017 wordt de Willebringsestraat afgesloten voor alle verkeer naar aanleiding van de start van de 2de fase van de collectorwerken.
 • Onderzoek Gemeentemonitor - Vragenlijst Vlaamse overheid

  do 9 feb
  De Vlaamse overheid organiseert een rondvraag in de Vlaamse gemeentes in het kader van het opstellen van de gemeentemonitor. Hieronder vind je de perstekst hierover.
 • Infosessies groepsaankopen voor aannemers en installateurs

  ma 6 feb
  De provincie Vlaams-Brabant start in de loop van 2017 in samenwerking met een aantal regionale organisaties de provinciale campagne ‘Energieke daken’: informatieacties en groepsaankopen rond dak- en zoldervloerisolatie en fotovoltaïsche zonnepanelen (PV).
 • Ophok-/afschermplicht voor alle pluimvee!

  Ophokplicht pluimvee do 2 feb
  Vanaf vandaag, donderdagmiddag 2 februari 12u00, zal alle pluimvee, loopvogels inbegrepen, en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) moeten worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden.
 • Boutersem ondersteunt Tournée Minérale!

  vr 27 jan
  Doe jij in februari mee aan de maand zonder alcohol ? Heb jij ook al eens geprobeerd een tijd lang geen alcohol meer te drinken? Je bent niet alleen. Steeds meer mensen lassen af en toe een alcoholvrije periode in.
 • Nieuwe tarieven De Lijn vanaf 1 februari 2017

  De Lijn do 26 jan
  Vanaf 1 februari 2017 past De Lijn haar tarieven aan. Abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets worden iets duurder. De prijs van een biljet, m-ticket, dag- en meerdagenpas wijzigt niet.
 • Tienen: extra omleiding op Vesten door wegverzakking Leopoldvest

  do 26 jan
  Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat momenteel werkt aan de herinrichting van de Tiense Vesten, stelde vandaag een wegverzakking vast op de Tiense binnenring ter hoogte van de Generaal Guffensstraat. Vanaf donderdagochtend 26 januari wordt de weg lokaal afgesloten.
 • Defecten verhuurde gebouwen

  di 22 nov
  Vanaf nu is het mogelijk om via een apart formulier defecten aan verhuurde gebouwen te melden aan het gemeentebestuur. Heb je een gebouw gehuurd van de gemeente en waren er problemen met elektriciteit, sanitair, meubilair, bestek, ... ? Laat het weten!
 • Afvalkalender wijzigt

  Nieuwe vrachtwagens wo 16 nov
  Efficiëntere inzamelrondes betekent minder uitstoot. Daarom pakt EcoWerf de huis-aan-huisinzameling vanaf januari 2017 anders aan. Afval wordt niet langer per gemeente ingezameld, maar over de gemeentegrenzen heen. Aangrenzende gemeenten in een cluster krijgen voortaan dus dezelfde inzameldag.
 • Beheersplan Kasteel van Kwabeek goedgekeurd

  do 3 nov
  Het kasteel van Kwabeek werd beschermd als monument bij Ministerieel Besluit van 11 november 1984. De bescherming heeft onder andere tot gevolg dat er voor sommige werken financiële steun mogelijk is.
1-11 Van 11