naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Corona: Vrijwilligers maken mondmaskers voor onze 12-15-jarigen

11 mei ’20 (ma)

Reeds eerder verspreidden we mondmaskers voor alle inwoners ouder dan 15 jaar. We kondigden toen ook een tweede bestelling aan (via Think Pink) waarin ook kleinere maten voorzien zijn voor kinderen. Op dit ogenblik kennen we nog steeds niet de exacte leverdatum hiervan.

We beseffen dat het ook voor jongeren vanaf 12 jaar nu reeds verplicht of aanbevolen kan zijn om mondmaskers te dragen. Daarom hebben vrijwilligers in onze gemeente een startvoorraad mondmaskers in een ‘medium’ maat gestikt. Het werk dat deze vrijwilligers de voorbije weken verricht hebben is onbetaalbaar. Bedankt hiervoor! Dankzij deze vrijwilligers kunnen we voor iedere jongere tussen 12 en 15 jaar ook al een mondmasker voorzien (voor wie een grotere maat nodig heeft, zal dit ook beschikbaar zijn).

Elk gezin met een gezinslid in de leeftijdscategorie 12-15j zal vandaag of morgen een brief in de bus krijgen. Daarin staat waar en wanneer je het masker kan afhalen.

  • Handen regelmatig wassen en zoveel mogelijk afstand houden blijven ten alle tijde belangrijke maatregelen.
  • Het mondmasker is wasbaar op 60° en dus herbruikbaar. OPGELET: Dit masker werd nog niet gewassen. Was dit masker voor je het de eerste keer gebruikt!
  • Was je handen voor je het masker aandoet en nadat je het hebt uitgedaan.
  • Het masker moet de neus, mond en kin bedekken.
  • Met dit masker bescherm je vooral anderen tegen besmetting, bv. door overdracht van neus- en speekseldruppeltjes tegen te gaan.

www.boutersem.be/coronavirus

Blijf goed voor elkaar zorgen

Nieuwsoverzicht