naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Corona: Mondmasker in je brievenbus

29 april ’20 (wo)
Goed nieuws: de eerste levering mondmaskers is gearriveerd. Het is nu alle hens aan dek bij onze gemeentelijke medewerkers om elke inwoner zo snel mogelijk een mondmasker te bezorgen.

Sinds vorige week zijn de voorbereidingen hiervoor gestart. En gisteren arriveerden dan de mondmaskers en werd er in hoog tempo gewerkt in de gemeentelijke feestzaal om alle mondmaskers in de gepersonaliseerde omslagen te steken, dit alles onder strikte hygiënische en afstands-voorwaarden. Nadien worden ze bij alle inwoners (+15 jaar) van Boutersem in de brievenbus bezorgd, door onze gemeentelijke medewerkers.

Verwacht wordt dat alle mondmaskers dit weekend zullen gebust zijn.


De nationale veiligheidsraad kondigde vorige woensdag vermoedelijk vanaf 4 mei 2020 een stapsgewijze versoepeling aan van de lockdownmaatregelen. Op dat moment zal het gebruik van mondmaskers een belangrijke rol spelen. Zo zal het dragen van een mondmasker verplicht zijn wanneer je het openbaar vervoer neemt.

Boutersem deed, samen met Tienen, Landen, Linter, Zoutleeuw, Hoegaarden, Geetbets en Kortenaken reeds op dinsdag 21 april ’20 een groepsaankoop van 107.000 stoffen mondmaskers. Bijkomend werd een tweede bestelling geplaatst bij een andere leverancier.

De bestelling die later toekomt zal verdeeld worden aan alle inwoners + 12 jaar.

Boutersem wil op die manier haar inwoners een signaal geven dat ze alles in het werk stelt om hen door deze moeilijke periode te helpen.

Nieuwsoverzicht