naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Corona: Bericht aan de bevolking

14 april ’20 (di)
Over de partijgrenzen heen richten de gemeenteraadsleden en de leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) een open brief tot de bevolking om de voorzorgsmaatregelen tegen corona te blijven respecteren.

Open brief vanwege de gemeenteraadsleden en leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Beste inwoners,

Net zoals bij jullie kriebelt het bij ons ook om terug onder de mensen te komen. We beseffen evenwel allemaal de noodzaak van de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen. Sommigen onder ons zijn zelf ziek geworden door corona of hebben slachtoffers in hun familiekringen. Nog anderen zijn misschien drager van het virus zonder het zelf te weten. Ook al zijn zij niet ziek, zij kunnen wel anderen besmetten.

Het doet ons plezier dat de grote meerderheid van onze inwoners op een verantwoordelijke wijze omgaat met de voorzorgsmaatregelen die nodig zijn omwille van corona. Maar terzelfdertijd vernemen wij dat af en toe de nonchalance toeslaat. 

Als lokale mandatarissen van alle partijen doen wij daarom deze oproep: denk niet dat het jullie niet kan overkomen of dat het jullie misschien niet al overkomen is.

Respecteer de coronavoorschriften. We wonen in een mooie gemeente en er is genoeg open ruimte voor iedereen om te wandelen, te fietsen en van de lente te genieten.

Geniet veilig.
Wees vriendelijk met elkaar op een afstand.
Vermijd menging van generaties.

Graag willen wij ook van de gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers te danken en iedereen die elkaar helpt.

Samen maken we er het beste van.

Nieuwsoverzicht