naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Toon je solidariteit in tijden van corona

14 maart ’20 (za)
Een oproep naar solidariteit met aandacht voor senioren, alleenstaanden, ... die nu wellicht veel minder bezoek over de vloer gaan krijgen. Samen werken aan een warme buurt, een solidaire gemeente!

Door de recente maatregelen van de federale overheid is het mogelijk dat mensen die tot de risicogroepen behoren meer geïsoleerd raken. Ook de bewoners van het rusthuis zullen hun bezoekjes zien minderen. De uitstapjes van de kinderen van onze basisscholen naar het rusthuis  zijn afgeschaft. Kleinkinderen en grootouders zullen hun contacten terugschroeven ...

Je kan het sociale contact ook op andere manieren behouden! Doe eens een telefoontje meer, schrijf een brief, laat de kinderen een tekening maken, ... alles om het gevoel te geven dat we hen niet vergeten.

Geef ook aandacht aan die al wat oudere buur die zich nu misschien gaat afzonderen uit angst. De beste hulp is meestal degene die het dichtstbij is. Steek bv. een kaartje in de bus met de vraag of je ergens mee kan helpen.


Wil je meewerken aan een warm en solidair Boutersem?

 
Dan kan je rekenen op een 'gratis verzekering voor individuele vrijwilligers tijdens coronacrisis'.
Dit heeft de Vlaamse regering zonet beslist.
 
De vrijwilligersverzekering wordt uitgebreid naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis.
 
Dit om de vele helpende handen extra te beschermen.

Persbericht van 15 maart

Gratis verzekering voor individuele vrijwilligers tijdens coronacrisis

 
De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis. Dit om de vele helpende handen extra te beschermen.
  • Tot nu toe konden alleen verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk.

Een overzicht van alle gemeentelijke maatregelen lees je in onderstaand bericht:

http://www.boutersem.be/nieuwsdetail/874/-gemeentelijke-maatregelen-mbt-coronavirus

Nieuwsoverzicht