naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Evaluatie proefproject Brugstraat

09 december ’19 (ma)
Vanaf 16 december kan je via een online evaluatieformulier je mening geven over de proefopstelling in de Brugstraat. Een papieren evaluatieformulier vind je ook in de INFO Boutersem van december (vanaf 16 december in de brievenbussen). Je hebt tot 16 januari 2020 tijd om je mening te laten weten.

De doorgang via de Brugstraat tussen Boutersem en Vertrijk is sinds 6 november afgesloten voor het doorgaand autoverkeer. Dit werd beslist op het mobiliteitsoverleg (dit is een periodiek overleg over mobiliteitsaangelegenheden; het wordt voorgezeten door de schepen van mobiliteit en heeft als reguliere leden de burgemeester, een afgevaardigde van de politie en de bevoegde ambtenaar).

De afsluiting bevindt zich vóór de weg naar de stationsparking aan de kant van Vertrijk. Met deze opstelling wordt doorgaand autoverkeer tussen Boutersem en Vertrijk onmogelijk (aan voetgangers en fietsers wordt wel nog doorgang verleend, alsook aan bromfietsen en speed pedelecs van Klasse B). Men hoopt zo ook wildparkeren tegen te gaan en de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen. De stationsparking blijft langs beide kanten van de sporen bereikbaar voor stationsgebruikers.

Het proefproject loopt tot het einde van 2019. Deze proefopstelling kadert in een overleg betreffende de gehele stationsomgeving.

Via het online evaluatieformulier kan je je mening geven over deze proefopstelling. Dankzij jouw opmerkingen en suggesties kan de impact op de omgeving en het verkeer beter worden ingeschat en kunnen zo nodig bepaalde ingrepen worden bijgesteld.


Het online formulier kan worden ingevuld vanaf 16 december t.e.m. 16 januari.

We vragen je om bij voorkeur de evaluatie online in te vullen.

Een papieren versie van het formulier vind je in de INFO Boutersem van december 2019. Er zijn ook formulieren beschikbaar op het gemeentehuis. Ingevulde formulieren kan je bezorgen op het gemeentehuis voor 16 januari 2020.


Je vindt het online formulier (vanaf 16 december) 'Evaluatie proefproject Brugstraat' via

www.boutersem.be/E-loket

Nieuwsoverzicht