naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Afvalkalender 2020 deze week in je bus

02 december ’19 (ma)
Da afvalkalender 2020 wordt in Boutersem huis aan huis bedeeld door B-Post vanaf dinsdag 3 december.

EcoWerf maakte in samenwerking met haar 27 gemeenten en steden de papieren afvalkalenders voor 2020 op. Zo’n 700 ophaalrondes voor gft, pmd, zachte plastic, papier/karton en huisvuil werden uitgetekend en in 33 verschillende versies van de afvalkalender opgenomen. De afvalkalenders 2020 worden vanaf 2 december tot en met 27 december 2019 in de meer dan 238.000 bussen in het hele werkingsgebied van EcoWerf bedeeld. De bedeling door Bpost verloopt gespreid in de tijd, om zo ervoor te zorgen dat de juiste kalender in de juiste bus terechtkomt.


Schat aan sorteerinformatie

Naast de inzameldagen voor gft, pmd, zachte plastic, papier/karton en huisvuil en informatie over het recyclagepark bevat de afvalkalender ook een schat aan sorteerinformatie. Want voor 92% van de ondervraagden uit een perceptieonderzoek uitgevoerd in opdracht van EcoWerf en Interafval is de afvalkalender de manier bij uitstek om te weten wanneer het afval wordt opgehaald en krijgt de afvalkalender het hele jaar een plaats in de keuken, de garage of een andere ruimte in huis. 


Digitale kalender

Wie de afvalkalender liever digitaal bekijkt, kan hem via www.ecowerf.be/boutersem downloaden. En  met de gratis app Recycle! mis je geen enkele afvalophaling, weet je het dichtstbijzijnde inzamelpunt en krijg je hulp bij het sorteren. Ook via www.ophaalkalender.be kan je de gratis app Recycle! downloaden, de afvalkalender online raadplegen of de inzameldata voor jouw adres toevoegen aan je persoonlijke agenda.

Wie op 31 december 2019 geen afvalkalender in de bus kreeg, kan een exemplaar verkrijgen op het gemeentehuis of via EcoWerf op 0800 97 0 97 of via info@ecowerf.be

Nieuwsoverzicht