naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bedank voorbeeldige chauffeurs met een Control Cruiser-bord

11 september ’19 (wo)
Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden?

Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

De VSV verdeelt samen met de gemeente Boutersem borden die je tijdens de maand oktober aan je raam kan hangen. Zo kan je de Control Cruisers in jouw straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. 

Vraag je bord aan

Je kan een Control Cruiser-bord aanvragen tot 30 september 2019 via deze link:

http://www.boutersem.be/eloketdetail/54/aanvraag-bord-control-cruiser 

Het college beslist op 1 oktober welke straten/aanvragers de beschikbare borden krijgen.
Nadien brengen wij die aanvragers persoonlijk op de hoogte over het verloop van deze campagne en het afhalen van het bord (vanaf 2 oktober op het gemeentehuis).

De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober 2019.

Meer informatie over de campagne op www.beloofd.be 

Nieuwsoverzicht