naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gemeentebestuur Boutersem organiseert openbare inspraakrondes

01 april ’19 (ma)

Sinds 2014 maken gemeenten en OCMW’s gebruik van de beleids- en beheerscyclus (BBC), het plannings-, registratie- en evaluatiesysteem van de Vlaamse lokale besturen.

Gemeente en OCMW worden hiermee uitgedaagd om geïntegreerd te plannen en te werken, waarbij de beleidskeuzes van het bestuur centraal staan.

De omgevingsanalyse is de voorafgaande analyse die een basis kan zijn voor de oriëntatie van het beleid en voor het bepalen van de beleidsprioriteiten. Er zijn immers heel wat uitdagingen voor de toekomstige bestuursploeg in de volgende bestuursperiode.

Het bestuur bepaalt zelf de inhoud en uitwerking van de omgevingsanalyse. De enige verplichting is dat de omgevingsanalyse een onderdeel moet zijn van de documentatie bij het meerjarenplan 2020-2025.

Het gemeentebestuur van Boutersem besliste dat elke schepen voor zijn eigen bevoegdheden een ontwerp van omgevingsanalyse schrijft. Het bestuur wil aansluitend hierop openbare inspraakrondes organiseren en het voorgestelde beleid aftoetsen met de bevolking.

In april worden twee inspraakrondes georganiseerd:

  • Wil je meedenken over Milieu? Je bent welkom op de openbare inspraakronde:
    vrijdag 26 april om 20 u in zaal Iris, Cultureel Centrum, Kerkomsesteenweg 55

  • Wil je meer te weten komen over de gemeentefinanciën en erover meepraten? Je bent welkom op de openbare inspraakronde:
    maandag 29 april om 20 u in zaal Iris, Cultureel Centrum, Kerkomsesteenweg 55

 

Iedereen welkom!

Nieuwsoverzicht