naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update werken Kerkstraat (Kerkom)

17 januari ’19 (do)
Update (17 januari 2019) over de stand van zaken betreffende de rioleringswerken in de Kerkstraat door Infrax. Deze informatie wordt ook per brief aan de betrokkenen bezorgd (in bijlage).

------------------------

De werkzaamheden in de Kerkstraat zijn dusdanig gevorderd dat de aannemer de voorbereidende werken aan het uitvoeren is voor de aanleg van het wegdek. Door het ondiep zitten van een aantal nutsleidingen moest men zeer voorzichtig zijn bij de uitgraving van het wegkoffer. Dit heeft, samen met het extra plaatsen van wachtaansluitingen voor de onbebouwde percelen, geleid tot enige vertraging van de werken.

Na het plaatsen van de straatkolken - op het gedeelte waar asfalt wordt gelegd - is men volop bezig met het aanbrengen van de onderfundering van het wegdek. Vervolgens gaat men de ter plaatse gestorte betongoten aanleggen (gedeelte asfaltweg). Nadien worden de straatkolken geplaatst en waar nodig boordstenen (op het gedeelte met klinkerverharding).

Omdat de afvoergoot en de straatkolken - op het gedeelte met klinkerverharding - in het midden van de weg worden geplaatst, gaat dit tijdelijke hinder geven voor het bereiken van de woningen. De aannemer gaat zo snel mogelijk een aanvulling van het wegkoffer voorzien zodat er niet tegen de uitstekende elementen kan gereden worden.

Tijdens deze werkzaamheden zal het geregeld niet mogelijk zijn om met de wagen tot op de oprit van de aanpalende woningen te rijden. De aannemer zal de bewoners hiervan telkens tijdig op de hoogte brengen.

Volgens planning wordt er begin maart gestart met asfalteren. Dit zal vooral afhangen van de weersomstandigheden en wanneer de asfaltcentrales terug starten met de productie. Het klinkerwerk zal ongeveer een tiental dagen in beslag nemen. Als alles volgens planning verloopt,  zullen de werken in de Kerkstraat begin april achter de rug zijn.

 

Voor verdere vragen kan je terecht bij de aannemer V&V infra:

0470 69 72 36

0472 05 34 54

of bij de Gemeente Boutersem:

0477 25 74 16

marc.vanesch@boutersem.be

---------------------------

Een overzicht van projecten vind je via:

http://www.boutersem.be/thema/2017/projecten-in-voorbereiding-studie-en-uitvoeringsfase

Op de hoogte blijven van wegenwerken via SMS?

Vul dan het online formulier in: klik HIER

Nieuwsoverzicht

Technische dienst

adres
Kerkomsesteenweg 653370 Boutersem
tel.
016 73 59 78
fax
016 73 59 75
e-mail
technischedienst@boutersem.be
Open vandaag: 9.00 tot 12.00 u