naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update werken Boskouterstraat

24 december ’18 (ma)
Update (24 december) over de stand van zaken betreffende de rioleringswerken in de Boskouterstraat en zijstraten. Deze berichtgeving zal ook via brief bezorgd worden in de brievenbussen van de betrokken inwoners.

------------------------------

De eerste fase van de rioleringswerken is nagenoeg uitgevoerd en de aannemer is erin geslaagd om nog net voor het eindejaarsverlof de asfalt onderlaag aan te leggen in de Boskouterstraat. In de zijstraten dienen nog enkele werkzaamheden uitgevoerd te worden waardoor de verdere afwerking van wegen nog niet mogelijk was. Zo dient er in de ‘Kleine’ Malendriesstraat nog een RWA riool aangelegd te worden, in de Leuvensevoetweg nog een persleiding gelegd te worden en in de Strijdersstraat/Driesstraat nog de huisaansluitingen overgekoppeld te worden. Vervolgens gaat men hier ook overgaan tot het plaatsen van de straatkolken en de aanleg van de boordstenen. Deze werken zullen ongeveer gelijklopend uitgevoerd worden met de aanleg van een tweede deel van de hoofdriool in de Boskouterstraat.

Als de weersomstandigheden het toelaten zal de aannemer op 8 januari terug starten met de werken.

Daarbij zal men eerst de bouwput maken voor het plaatsen van de pompput die onder het wegdek van de Boskouterstaat ter hoogte van het kruispunt met de Haarbeekweg is voorzien. Ofschoon dit een prefab constructie is, zal het plaatsen ervan tot enkele dagen in beslag nemen. Vervolgens zal men systematisch het wegdek in de richting van de Fluxys opbreken en riolering aanleggen om uiteindelijk aan te sluiten op  het reeds aangelegde gedeelte net voor het kruispunt met de Driesstraat. Pas nadat dit deel is aangelegd, wordt er vanaf de Pompput (Haarbeekweg) verder gewerkt tot het einde der werken net voorbij de boerderij met huisnr. 87. Het einde van de werken is nog steeds, rekening houdende met enkele verletdagen, tegen april-mei vooropgesteld.

Omdat er tijdens de uitvoering van de eerste fase nogal wat klachten waren over gebrekkige communicatie, is er voor het vervolg van de werken het idee geopperd om een paar mensen, als vertegenwoordigers van aanpalende bewoners te betrekken bij de wekelijkse werfvergadering. Zij kunnen fungeren als spreekbuis van de straat om dusdanig de aandachtspunten mee op te kunnen nemen in de werkzaamheden en er zodoende een verbeterde wisselwerking ontstaat tussen de bewoners, de gemeente en de aannemer. De wekelijkse werfvergadering gaat door op donderdag om 11 u in de werfkeet ter hoogte van huisnr 87. Indien er mensen zijn die zich wekelijks op dat tijdstip kunnen vrijmaken en in naam van de buurt willen optreden, mag men zich hiervoor kandidaat stellen.

Bij eventuele vragen of problemen kan je nog steeds contact opnemen met Marc Van Esch via 0477 25 74 16 of marc.vanesch@boutersem.be

Wij hopen samen met u op een vlotte verdere verloop van de werf met zo weinig mogelijk hinder voor de omwonenden.

 

Op de hoogte blijven van wegenwerken via SMS?

Vul dan het online formulier in: klik HIER

 

Overzicht projecten in studie- en uitvoeringsfase

Een overzicht van relevante lopende projecten in studiefase en/of uitvoeringsfase is te raadplegen op de website: klik HIER 

Nieuwsoverzicht

Technische dienst

adres
Kerkomsesteenweg 653370 Boutersem
tel.
016 73 59 78
fax
016 73 59 75
e-mail
technischedienst@boutersem.be
Open vandaag: 9.00 tot 12.00 u