naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update werken Kerkstraat (Kerkom)

14 december ’18 (vr)
Update (13 december) over de stand van zaken betreffende de rioleringswerken in de Kerkstraat door Infrax.

------------------------

De gescheiden riolering is sinds kort aangelegd over het volledige traject. Intussen is de aannemer vanaf de Kerkomsesteenweg gestart met de uitgraving voor de aanleg van de wegfundering. Hierbij dienen er plaatselijk nog aanpassingen uitgevoerd te worden voor het dieper leggen van nutsleidingen, hetgeen de vooruitgang van de werkzaamheden enigszins vertraagt. Bedoeling is toch om de fundering voor de aanleg van de klinkerverharding klaar te krijgen voor het eindejaarsverlof, zodat de omwonenden op een zo optimaal mogelijke manier hun woning kunnen bereiken.

Op het tweede wegdeel - Komende van de Kumtichsestraat (wat later geasfalteerd zal worden) is men volop bezig met het plaatsen van huisaansluitputjes. Omdat er zich op dat deel nog meerdere bouwpercelen bevinden, worden er ook daar wachtaansluitingen voorzien, zodanig dat het wegdek later niet zal moeten opgebroken worden om nieuwe woningen te kunnen aansluiten. (Dit wordt ook gedaan voor het woonuitbreidingsgebied dat tot tegen de Kerkstraat grenst). Dit betekent dat er heel wat extra wachtaansluitingen gerealiseerd moeten worden die in het oorspronkelijk dossier niet voorzien waren.

Er zal tijdens de werkdag enige hinder voor de omwonenden zijn omdat de woningen tijdens de werkuren niet bereikbaar zullen zijn met de wagen. Er zijn namelijk meerdere ploegen aan het werk om dit zo snel mogelijk af te werken. Er is met de aannemer afgesproken dat er na de werkuren wel doorgang zal mogelijk zijn. Ook na deze werken gaat men de weg voorzien van extra steenslag om de bereikbaarheid tijdens de verlofperiode zo optimaal mogelijk te houden.

De totaliteit van de werken zal omwille van de grote hoeveelheid bijkomend te plaatsen wachtaansluitingen wat meer tijd in beslag nemen en wordt, rekening houdende met nog een aantal verletdagen ten gevolge van weersomstandigheden, het einde van de werken ingeschat op begin april volgend jaar.

 

Voor verdere vragen kan je terecht bij de aannemer V&V infra:

0470 69 72 36

0472 05 34 54

of bij de Gemeente Boutersem:

0477 25 74 16

---------------------------

Een overzicht van projecten vind je via:

http://www.boutersem.be/thema/2017/projecten-in-voorbereiding-studie-en-uitvoeringsfase

Op de hoogte blijven van wegenwerken via SMS?

Vul dan het online formulier in: klik HIER

Nieuwsoverzicht

Technische dienst

adres
Kerkomsesteenweg 653370 Boutersem
tel.
016 73 59 78
fax
016 73 59 75
e-mail
technischedienst@boutersem.be
Open vandaag: 9.00 tot 12.00 u