naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aanpassing van het netwerk van rode brievenbussen bpost

28 november ’18 (wo)
Bpost gaat in de komende maanden het netwerk van rode brievenbussen aanpassen, dwz het aantal brievenbussen verminderen.

Berichtgeving van bpost

De laatste 5 jaren daalde het volume brieven (zowel de zakelijke post als de brieven van overheden en particulieren) met 20%. Deze daling merkt men ook in het netwerk van 13 000 rode brievenbussen. Dit werd voor het laatst aangepast in 2004. Sindsdien is het volume brieven in de rode brievenbussen met meer dan de helft gedaald. 20% van deze brievenbussen ontvangen ondertussen minder dan 6 brieven per dag.

Met deze evolutie is het behoud van dit netwerk niet meer verantwoord. Daarom gaat bpost in de komende maanden het netwerk van rode brievenbussen aanpassen. Voor de herziening gebruiken ze een combinatie van 3 criteria.

Gevolgen voor Boutersem

Bpost zal de minst gebruikte brievenbussen in de gemeente Boutersem wegnemen waarbij  ze een voldoende bereikbaarheid blijven garanderen. Dit betekent dat 90 % van de klanten over een rode brievenbus zal beschikken binnen een straal van 500 meter in een stedelijke omgeving en van 1500 meter in een meer landelijke omgeving. En daarbij blijft ook de regel behouden dat er in de gemeente minstens één brievenbus is die na 17 uur wordt gelicht. Vanaf 26 november worden de eerste brievenbussen weggehaald. De klanten worden hiervan vooraf op de hoogte gebracht via een bericht op de bus. Tegen eind maart 2019 zullen deze bussen verwijderd zijn.

Volgende rode bussen worden verwijderd

BOSKOUTERSTRAAT 49, KERKOM
DOORNSTRAAT 15, WILLEBRINGEN
DORPSSTRAAT 30, BOUTERSEM
KLEIN HEIDESTRAAT 32, NEERVELP
KOPPELEIKENSTRAAT 41, KERKOM
OUDE BAAN 49, ROOSBEEK
PASTORIESTRAAT 81, BOUTERSEM

 

Er blijven 10 rode brievenbussen staan op het grondgebied Boutersem. Brieven en poststukken kunnen ook afgegeven worden in het postkantoor (Leuvenstesteenweg 290) en het Kariboo! punt (Lens, Stationsstraat 55)

Nieuwsoverzicht