naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Niet toegelaten te parkeren of stil te staan op voet- en fietspaden

26 november ’18 (ma)
WIST JE DAT ••• het niet toegelaten is om stil te staan of te parkeren op voetpaden en fietspaden, ook niet voor de eigen deur?

De Politie zal actief optreden bij het vaststellen van dergelijke overtredingen.

Voetpaden en fietspaden zijn bedoeld voor de zwakkere weggebruikers. Wanneer voertuigen parkeren of zelfs maar even stilstaan op plaatsen voorbehouden voor voetgangers en fietsers, worden deze gedwongen om zich op de rijbaan te begeven. Dit kan leiden tot gevaarlijke stuaties, zeker bij slechte weersomstandigheden en bij duisternis. Maak er dus geen misbruik maken, zelfs al is het ‘maar voor eventjes’.

Nieuwsoverzicht

Politie

adres
Leuvensesteenweg 310 A3370 Boutersem
tel.
016 73 31 12
fax
016 73 48 77
e-mail
pz.lubbeek.wijk.boutersem@police.belgium.eu
Open vandaag: 9.00 tot 12.00 u

NIEUWE OPENINGSUREN 2018 Wijkcommissariaat Boutersem

  • elke werkdag van 9 tot 12 u (behalve op dinsdag)
  • op dinsdag van 17 tot 20 u
  • op afspraak: elke namiddag (tijdens de week) en op zaterdag

DIGILOKET

Toch hoef je niet steeds langs te komen bij de politie. Veel kan online of gewoon in het gemeentehuis afgehandeld worden. Zo hoef je niet langs te gaan bij de politie wanneer je je identiteitskaart hebt verloren (wel bij diefstal!). De gemeentelijke diensten kunnen je onmiddellijk verder helpen bij een louter verlies van dit document.

Via het digiloket (Police-on-web) kan je aangifte doen van (brom)fietsdiefstallen, winkeldiefstallen, beschadigingen melden, alarmsysteem aangeven, woningtoezicht aanvragen, graffiti signaleren.

Via een invulformulier kan je volgende zaken regelen: niet-dringende meldingen, meldingen van drugsituaties, meldingen van sluikstorten of andere klachten.

WEBSITE LOKALE POLITE

www.pzlubbeek.be