naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de trage weg 2019

09 oktober ’19 (wo)
Elk jaar in de herfst vindt Dag van de Trage Weg plaats. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken de wegjes en paadjes op. Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename trage wegen in ons land.

 

Dit jaar vindt het nationaal campagneweekend plaats op 19 en 20 oktober 2019

  • In Boutersem organiseert Voetweg41 haar jaarlijkse trage wegen jogging, op zondag 20 oktober. Meer info via https://www.voetweg41.be/
  • Net over de grens...
    In de ruilverkaveling Willebringen worden twee trage wegen toegankelijk gemaakt. De eerste ligt aan de Doornestraat in Hoksem, de andere op de Kapittelberg in Kumtich. Tijdens het weekend van de ‘Dag van de Trage Weg’ nodigt de Vlaamse Landmaatschappij je uit op de officiële opening van beide trage wegen. Dit gaat door op zaterdag 19 oktober 2019. Start om 14 u aan de Lourdeskapel op de Doornestraat te Hoksem voor een wandeling door de eerste holle weg. De huifkar wacht brengt je daarna naar de Kapittelberg, Hoksemsesteenweg te Kumtich, voor een wandeling door de tweede holle weg. Iedereen welkom, zie uitnodiging in bijlage.
    Meer info over Ruilverkaveling Willebringen vind je via https://www.vlm.be/nl/projecten/vlm-projecten/willebringen
  • Wat betreft Trage Wegen in Boutersem: binnenkort zal er ook een wandelpad aangelegd worden tussen de Doornstraat/Domstraat en de Geestelijken Hoek.

 

Wat zijn trage wegen?

Trage wegen zijn paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers.

Je vindt ze overal: op het platteland, in een dorpskern of verkaveling, zelfs in de stad. Verhard of onverhard, breed of smal: een trage weg kan alle vormen aannemen. Of een weg traag is, hangt dus uitsluitend af van de gebruikers.

Ons land ligt bezaaid met trage wegen. Samen vormen al die veldwegen, kerkwegels, jaagpaden, vroegere treinbeddingen, holle wegen, bospaden en doorsteekjes een dicht netwerk waar zachte weggebruikers graag fietsen en wandelen.

www.tragewegen.be

www.tragewegen.be/dtw2019

 

Overzicht van de trage wegen in Boutersem

Via onderstaande link kan je de kaarten downloaden van de trage wegen in Boutersem:

http://www.boutersem.be/product/316/trage-wegen

 

 

Nieuwsoverzicht