naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De goedgemutste breicampagne

09 oktober ’18 (di)
Ook dit jaar wordt in Boutersem deelgenomen aan de Goedgemutste Breicampagne ten voordele van ‘Samen Tegen Armoede’, de campagne van Welzijnszorg.

In november 2017 telde de burgemeester 1815 mini-mutsjes in Boutersem. Goed voor € 363, een bedrag dat door het gemeentebestuur verdubbeld werd. Over heel Vlaanderen en Brussel werden maar liefst 119341 mutsjes gebreid en dit bracht € 14320 op.

Deze editie mikt op nog meer mutsjes, ook in Boutersem! Dit jaar worden in Boutersem armoedeprojecten gesteund die de kloof in het onderwijs verkleinen tussen kwetsbare kinderen en zij die kansrijk zijn. Wist je dat in Boutersem 10 % van de leerlingen in het secundair onderwijs een schooltoelage ontvangt? Zij groeien dus op in een gezin met een beperkt inkomen. Ook zij verdienen een eerlijke kans.

Vanaf nu tot 15 november kan je mini-mutsjes breien. Je kan de mutsjes inleveren (uiterlijk 15 november) bij Grata Cartois (Kerkomsesteenweg 28, Boutersem). Zij is de lokale contactpersoon van de Goedgemutste Breicampagne in Boutersem. Sinds eind augustus werden al 500 mutsjes bezorgd bij Grata!

Voorbeelden, patronen, handleidingen, filmpjes om te leren breien … vind je via www.degoedgemutstebreicampagne.be.

Vanaf februari 2019 vind je de mutsjes op Smoothie drankjes. Voor elke verkochte smoothie gaat er 20 cent naar ‘Samen Tegen Armoede’.

Het officiële telmoment vindt plaats op vrijdag 23 november om 19 u in Het Cultureel Centrum (zaal Iris, Kerkomsesteenweg 55, Boutersem)

Nieuwsoverzicht