naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update werken Kerkstraat (Kerkom)

12 november ’18 (ma)
Update (12 november) over de stand van zaken betreffende de rioleringswerken in de Kerkstraat door Infrax.

------------------------

De rioleringswerken schieten goed op. Intussen is in het gedeelte vanaf huisnummer 41 de DWA (droogweerafvoer) aangelegd en is de RWA (Regenwaterafvoer) richting Molendriesbeek zo goed als klaar. Alle huisaansluitingen zijn op dit gedeelte ook al aangesloten op de juiste hoofdriool. Heel wat aanpalende eigenaars hebben ook reeds de nodige werkzaamheden uitgevoerd om gescheiden riolering aan te leggen. De doorpersing van de nieuwe riool vanaf het kruispunt met de Kerkomsesteenweg tot de woning met huisnummer 37 is uitgevoerd.

Binnenkort zal er gestart worden met de aanleg van de rioolbuizen vanaf huisnummer 41 in de richting van de Kumtichsestraat. Op dit gedeelte gaat de aannemer de beide afvoeren RWA en DWA gelijktijdig aanleggen in dezelfde sleuf. De omwonende kunnen, nog steeds, al naargelang de vordering van de bouwpu,t hetzij via de Kumtichsestraat, hetzij via de Kerkomsesteenweg hun woning bereiken. Ook wat de huisvuilophaling betreft gaat Ecowerf langs beide zijden zover mogelijk de straat in rijden voor de ophaling.

Stilaan worden de voorbereidingen getroffen voor de aanleg van de nieuwe weg. In het gedeelte komende vanaf de Kerkomsesteenweg worden, zoals gesteld op de infoavond klinkers aangelegd in elleboogverband met een goot in het midden van de straat. Er worden standaard grijze klinkers gebruikt voor de aanleg van de rijweg en antraciet kleurige klinkers gebruikt voor de aanleg van de stroken links en rechts van de rijweg die aansluiten tegen de perceelsgrenzen.

In het gedeelte komende van de Kumtichsestraat wordt geasfalteerd tussen vooraf aan te leggen betonnen goten. Het wegdek gaat dusdanig in helling (langsprofiel en verkanting) aangelegd worden zodat het oppervlaktewater van de woningen weggeleid wordt.  Op het laatste punt van de straat gaan extra straatkolken voorzien worden om bij hevige regenval het hemelwater op te vangen. Op die manier zal de wateroverlastproblematiek voorkomen worden.

Hopelijk blijven de weersomstandigheden gunstig zodat er zonder weerverlet verder gewerkt kan worden.

 

Voor verdere vragen kan je terecht bij de aannemer V&V infra:

0470 69 72 36

0472 05 34 54

of bij de Gemeente Boutersem:

0477 25 74 16

---------------------------

Een overzicht van projecten vind je via:

http://www.boutersem.be/thema/2017/projecten-in-voorbereiding-studie-en-uitvoeringsfase

Op de hoogte blijven van wegenwerken via SMS?

Vul dan het online formulier in: klik HIER

Nieuwsoverzicht

Technische dienst

adres
Kerkomsesteenweg 653370 Boutersem
tel.
016 73 59 78
fax
016 73 59 75
e-mail
technischedienst@boutersem.be
Vandaag gesloten