naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opleiding burenbemiddeling

16 augustus ’18 (do)
In het najaar van 2017 startte het OCMW Boutersem met burenbemiddeling. Wil je zelf burenbemiddelaar worden? Volg dan vanaf oktober de opleiding, georganiseerd door de provincie Vlaams-Brabant.

------------------------------------------------

Het OCMW Boutersem startte eind vorig jaar met burenbemiddeling. Meer uitleg vind je HIER

Wil je burenbemiddelaar worden? Om aan de slag te kunnen, moet je een opleiding volgen. De provincie Vlaams-Brabant organiseert vanaf oktober een zesdaagse opleiding voor nieuwe vrijwilligers.

De burenbemiddelaar zoekt samen met de buren naar een oplossing voor alledaagse conflicten (bv. geluidsoverlast van de blaffende hond, overhangende takken, stank van composthoop) en voor opgehoopte spanningen en problemen die de sfeer of de leefbaarheid in een wijk negatief kunnen beïnvloeden.

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en wil je conflicten tussen buren helpen oplossen via bemiddeling? De provincie Vlaams-Brabant (PIVO- bestuursschool) organiseert in het najaar 2018 een zesdaagse opleiding tot vrijwillig burenbemiddelaar te Relegem in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO). Deze opleiding is volledig gratis voor mensen binnen Vlaams-Brabant die zich willen inzetten voor een burenbemiddelingsproject.

De volgende opleiding gaat door in de bestuursschool PIVO, gelegen te Asse, (Poverstraat 75, 1731 Relegem), op volgende data (telkens van 9 u - 17 u):

  • woensdag 10 oktober          
  • vrijdag 12 oktober
  • vrijdag 19 oktober
  • vrijdag 26 oktober
  • vrijdag 9 november
  • vrijdag 7 december

Ben je geïnteresseerd in deze vorming, schrijf je dan snel in via mail op burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be. Je ontvangt daarna verdere informatie en een uitnodiging voor een verkenningsgesprek.

Neem ook een kijkje op de website www.vlaamsbrabant.be/burenbemiddeling en www.vlaamsbrabant.be/pivo (bestuursschool - vaardigheden)

 

Voor meer uitleg i.v.m. het project burenbemiddeling kan je terecht bij het OCMW. 

Nieuwsoverzicht
burenbemiddeling

OCMW

adres
Oude Baan 243370 Boutersem
tel.
016 73 44 78
fax
016 73 53 74
e-mail
info@ocmw.boutersem.be
Vandaag gesloten

Lees meer artikels over