naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wat vliegt er door jouw dak?

11 juni ’18 (ma)

De voorbije winter (2017-2018) werd vanuit een klein, laagvliegend vliegtuigje een thermografische luchtfoto of warmtefoto gemaakt van het hele grondgebied van de gemeente Boutersem. Op deze luchtfoto zal te zien zijn hoeveel warmte er verloren gaat via de daken van woningen en gebouwen. Meer uitleg over luchtthermografie vind je via deze link.

Op dit ogenblik worden de luchtopnames verwerkt tot een duidelijke thermografische kaart van de gemeente.

Vanaf het najaar kan elke inwoner een afspraak maken om aan de hand van de foto persoonlijk advies over het warmteverlies via het dak van de eigen woning te krijgen. Dit met het oog op het eventueel uitvoeren van energiebesparende maatregelen in de woning.

Zo wil de gemeente haar inwoners ondersteunen en stimuleren om hun woning energetisch te renoveren. Het project loopt in samenwerking met Interleuven, het Wooninfopunt en Kringwinkel Hageland.

Op zaterdag 8 september wordt deze warmtefoto voorgesteld tijdens een energiemarkt in de gemeentelijke feestzaal. Noteer alvast deze datum in je agenda! Indien je niet kan langskomen op 8 september, kan je op een later moment nog terecht op de energiedagen in de buurgemeenten Bierbeek en Hoegaarden.

foto: voorbeeld van een warmtefoto (niet van Boutersem) 

Nieuwsoverzicht
wat vliegt er door mijn dak

Milieu en duurzaamheid

adres
Neervelpsestraat 113370 Boutersem
tel.
016 72 10 61
fax
016 49 17 36
e-mail
milieudienst@boutersem.be
Open vandaag: 9.00 tot 12.00 u

Burgerzaken extra open op woensdag van 13.00 tot 15.45 u

Lees meer artikels over