naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Belpower verdwijnt als energieleverancier

06 juni ’18 (wo)
De distributienetbeheerders Intergem, Imea, Gaselwest, Imewo, Iveka, Iverlek en Sibelgas (met als werkmaatschappij Eandis) en Iveg, Inter-energa, PBE en Infrax West (met als werkmaatschappij Infrax) beëindigen de toegang van Belpower tot hun net op op 12 juni 2018.

Klanten van Belpower vallen niet zonder elektriciteit en zullen individueel geïnformeerd worden over hun mogelijkheid om te kiezen voor een andere leverancier. Wie niet onmiddellijk een nieuwe leverancier kiest, wordt tijdelijk beleverd door de netbeheerder wanneer de levering door Belpower stopt. De leveringsgarantie die de netbeheerders bieden, zorgt ervoor dat de klant elektriciteit blijft krijgen.

De rol van noodleverancier is echter een tijdelijke rol. Het verbruik van de klanten tijdens de periode dat de netbeheerder de levering garandeert zal aangerekend worden. De netbeheerders hanteren daarbij wettelijke tarieven die hoger liggen dan een aantal commerciële tarieven.

Klanten van Belpower doen er dus goed aan om zo snel mogelijk een contract af te sluiten bij een nieuwe energieleverancier. Na de overschakeling naar de noodleverancier krijgen ze hiervoor drie maanden tijd.

Kom hiervoor langs bij het Wooninfopunt en breng je laatste eindafrekening mee. Een woonconsulent voert samen met jou de V-test uit en helpt je overschakelen naar een andere energieleverancier.

https://pers.infrax.be/eandis-en-infrax-tijdelijk-noodleverancier-voor-klanten-van-belpower#

http://www.vreg.be/nl/belpower-qa

Nieuwsoverzicht