naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bemiddeling bij burenconflicten

13 maart ’17 (ma)
Op 21 maart start de lente en ontwaakt de natuur uit haar lange winterslaap. De eerste bloemen komen tevoorschijn. Hagen komen weer tot leven en bomen verspreiden hun stuifmeel.

Buren en spelende kinderen kunnen op straat terug plezier maken. Het is dus tijd om terug buiten te komen en de buren te begroeten.


Jammer genoeg is het contact tussen buren niet altijd rozengeur. Burenconflicten komen voor in elke stad, in elk dorp, in elke straat. Buren durven met elkaar niet praten over de kleine ergernissen en problemen. Het probleem lost daarmee niet op waardoor conflicten kunnen escaleren.

Heb jij zelf problemen? Al geprobeerd om hierover met je buur te praten maar lukt dit niet?
DAN KAN BURENBEMIDDELING JE HELPEN!

Hoe werkt burenbemiddeling?

Je neemt contact op met de dienst burenbemiddeling en schetst het probleem. Neutrale burenbemiddelaars komen naar je verhaal luisteren. Nadien nemen ze contact op met uw buur en luisteren ook naar zijn verhaal. Vervolgens praat je met je buur, onder deskundige begeleiding van de burenbemiddelaars, over het probleem. Jullie zoeken samen een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is.


Burenbemiddeling wordt gratis aangeboden.
De deelname is op basis van vrijwilligheid.
De bemiddelaar is onpartijdig en waakt erover dat jij en je buur de kans krijgen om elk zijn/haar standpunt, emoties, frustraties en verwachtingen te verwoorden.
De inhoud van de gesprekken zijn vertrouwelijk.
Hoe kan je beroep doen op burenbemiddeling?

Neem contact op met de dienst burenbemiddeling van je gemeente of bij de provincie Vlaams-Brabant via:

Burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be of tel. 016-26 78 40 of 41 (tijdens de kantooruren)

(zie ook: http://www.vlaamsbrabant.be/burenbemiddeling)

Nieuwsoverzicht