Gemeenteraad en RMW Boutersem

Deze informatie is niet meer actueel!
Omwille van de maatregelen m.b.t. het coronavirus, vindt deze Gemeenteraad plaats via online kanalen. De gemeenteraadsleden doen dit van thuis uit om fysiek contact te vermijden.

Wanneer

  • 28 mei ’20 (do)
    van 20.00 u

Waar

naam
Boutersem
adres
- 3370 Boutersem

Info

Digitale gemeenteraad met rechtstreekse streaming via Facebookpagina Boutersem…Buitengewoon

In tegenstelling tot de aanvankelijke plannen zal de gemeenteraad van Boutersem niet fysiek samenkomen. 

Aanvankelijk was het de bedoeling de gemeenteraad te laten doorgaan in de gemeentelijke feestzaal, met social distancing tussen de aanwezigen.  Verschillende gemeenteraadsleden verkozen evenwel een digitale gemeenteraad.  Boutersem was in het begin van de coronacrisis één  van de eerste gemeenten om over te schakelen naar een digitale gemeenteraad.   Er was evenwel geen mogelijkheid om het netwerk op te stellen voor publiek.

Hiervoor is ondertussen een oplossing gevonden.  De gemeenteraad zal rechtstreeks gestreamed worden via de Facebookpagina Boutersem… Buitengewoon. 

De gemeente volgt hierbij een werkwijze geïntroduceerd door Tongeren.  Schepen van ICT Maarten Devroye (N-VA): “De aanpak van Tongeren was onder onze aandacht gebracht door college-gemeenteraadslid Jos Thys, fractieleider van Groen, die in Tongeren opgroeide.  En goede ideeën pikken we graag op.”


Elke vierde donderdag van de maand (behalve juli) komt de gemeenteraad samen om 20 u. In sommige gevallen wordt er afgeweken van deze datum (bv. niet tussen Kerstmis en nieuwjaar).

De openbare vergadering van de gemeenteraad is toegankelijk voor het publiek. De besloten vergadering gebeurt achter gesloten deuren omdat deze meestal over personen gaat waarover er moet gestemd worden (aanstellingen enz.).

Na goedkeuring kan je het verslag van de gemeenteraad en de RMW (raad voor maatschappelijk welzijn) terugvinden op www.boutersem.be > Bestuur & Beleid > Gemeenteraad en RMW via onderstaande link:

http://www.boutersem.be/thema/1891/gemeenteraad-en-rmw

Alle activiteiten
foto: PICTO gemeenteraad

Organisatie

naam
Gemeenteraad
tel.
016 72 10 64
e-mail
secretariaat@boutersem.be