Kindernamiddag: illustrator Jan De Kinder

Deze informatie is niet meer actueel!
In deze namiddagactiviteit combineert auteur en illustrator Jan De Kinder vertellen, voorlezen en illustreren. Hij vertelt over de inspiratiebronnen en het ontstaan van zijn boeken.

Wanneer

  • 25 februari ’20 (di)
    van 14.00 u tot 15.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Jan De Kinder vertelt, leest fragmenten voor, illustreert ter plekke, en bouwt samen met de kinderen stapsgewijs een vertelling op.

Hij heeft het over de rol van de illustrator in een prentenboek en vertelt over de samenwerking met de auteur en de uitgever. Hij geeft aan hoe hij kwetsbaarheid, gevoeligheid en sfeer in een illustratie probeert te leggen. Hij heeft het over tekenmaterialen en technieken...

De bib reserveert een aantal plaatsen voor de kinderen van de krokusvakantieopvang van Stekelbees.

Daarnaast zijn 15 plaatsen beschikbaar voor iedereen die zin heeft en tussen 7 en 11 jaar oud is. Vooraf inschrijven!

Jan De Kinder schrijft en tekent en soms staat hij op een podium. Hij groeide op tussen Lebbeke en Wieze en woont nu in Tienen met vier vrouwen en een kater. Jan studeerde toegepaste grafiek aan het Sint Lucas te Brussel. In Leuven volgde hij een opleiding tekenkunst en grafiek aan het SLAC. In 2002 debuteerde Jan met het prentenboek Mathilde. Sindsdien werd zijn werk al vertaald in 16 talen. In zijn tekeningen en verhalen gaat Jan op zoek naar directe vertelkracht, humor, sfeerschepping en het weergeven van emoties. Zijn lievelingskleur is rood, in alle mogelijke schakeringen.

Naast tekenen en schrijven heeft Jan een passie voor eenwieleren, circus, theater, straattheater, improvisatie, clownerie en vertellen.

Gratis - vooraf inschrijven!

Alle activiteiten
foto: 2020jandekinder.jpg

Organisatie