Vertoning: documentaire Ademloos

Deze informatie is niet meer actueel!
Oxfam Wereldwinkels Boutersem nodigt regisseur Daniel Lambo uit. Hij leidt zijn documentaire over de asbestindustrie in en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.

Wanneer

  • 11 december ’19 (wo)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Filmmaker Daniël Lambo groeide op tussen het asbest van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. Het gerespecteerde bedrijf zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de streek, ook Daniëls vader was arbeider en vakbondsman in de fabriek. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, zijn er maar weinigen die het opnemen tegen het bedrijf.

Ademloos vertelt een David-versus-Goliath-verhaal. Het vertrekt vanuit onze Vlaamse achtertuin maar heeft tentakels tot in het verre India, waar een dochterbedrijf van Eternit tot 2002 op grote schaal asbest produceerde. De film laat zien hoe moedige enkelingen de strijd aangaan met een wereldindustrie die duizenden doden op zijn geweten heeft, maar daar geen rekenschap voor wil afleggen.

Regisseur Daniel Lambo is aanwezig op de vertoning. Hij leidt zijn documentaire in en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.

Daniel Lambo (°Willebroek, 1968) studeerde literatuur en scenarioschrijven. Hij begon met schrijven voor theater en televisie. Als regisseur focust hij vooral op maatschappelijk relevante thema’s. Hij maakt zowel documentaires als langspeelfilms. Intussen werkte hij als regisseur, schrijver en producent aan meer dan twintig films.

Na afloop serveert de Wereldwinkel drankjes en proevertjes.

Gratis - vooraf inschrijven

Alle activiteiten
foto: 2019ademloos-1.jpg

Categorie

Organisatie