Lezing: Chet Baker

Deze informatie is niet meer actueel!
Bevlogen verteller Joris Preckler is opnieuw te gast in de bib. Ditmaal heeft hij het over jazzicoon Chet Baker.

Wanneer

  • 09 oktober ’19 (wo)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Van luxezwerver over vergeten held, tot jazzicoon & cultfiguur

Chet debuteerde in L.A. bij het Gerry Mulligan Quartet. Na de revolutie van de bebop, moderne jazz uit de jaren ‘40 met zijn typische grillige en virtuoze karakter, maakten deze jongens in 1952 jazz opnieuw verteerbaar voor het grote publiek. Met Chet Baker aan zijn zijde zorgde Mulligan voor een uitzonderlijk koele klankkleur. Chet toonde zich met zijn zoetgevooisde stem en lyrische trompetspel als een James Dean-achtige wonderboy. Na een lange tijd in de coulissen, maakte hij eind jaren ‘70 zijn comeback in Europa. In België floreerde zijn muziek dankzij Philip Catherine en Jean-Louis Rassinfosse. 

Chet Baker overleed op 13 mei 1988 op 58-jarige leeftijd in Amsterdam. Hij viel uit het raam van zijn kamer in Hotel Prins Hendrik, naar wordt aangenomen onder invloed van de substantie die als een rode draad door zijn carrière liep.

Chet Baker, liet een merkwaardig muzikaal pad na van onvergetelijke pareltjes maar ook van slordige, vlug gemaakte opnames. Zijn levensverhaal wordt gekenmerkt door drugs en veel muziek. Rasverteller Joris Preckler is uw gastheer en loodst u door het leven van deze onvergetelijke zanger/trompettist.

Joris Preckler is naast radiomaker en licentiaat in de kunstwetenschappen, een encyclopedisch muziekkenner en muzikant die gepokt en gemazzeld is in de jazz.

Alle activiteiten
foto: 2019chetbaker-1.jpg

Organisatie