Boost jezelf-leesclub: Borderline times

Deze informatie is niet meer actueel!
Wil jij ook graag de wereld om je heen beter kunnen begrijpen? En doe je dat liefst met een boek? Dan is de Boost Jezelf-Leesclub iets voor jou.  Op deze bijeenkomst van de Boost Jezelf-Leesclub gaan we aan de slag met het boek "Borderline times" van Dirk De Wachter. De bib bezorgt elke deelnemer vooraf het boek. Begeleidster is Katrien Elen. 

Wanneer

  • 04 april ’19 (do)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

De Boost Jezelf-Leesclub

Wil jij ook graag een beter geïnformeerde versie van jezelf worden? Lees je wel eens non-fictie, maar doe je er helemaal niets mee? In deze leesclub lees je vooraf een actueel boek rond een specifiek thema. Dat kan gaan van maatschappelijk relevante onderwerpen tot ideeën uit de psychologie en sociologie. De bib bezorgt iedere deelnemer enkele weken voordien een exemplaar van het boek. ??Tijdens de bijeenkomst wisselen we niet alleen lees- en persoonlijke ervaringen uit, maar gaan we via enkele oefeningen ook kijken wat het boek in jouw leven zou kunnen betekenen. Verrijkend, dat is zeker!
?Je schrijft je in per sessie.


Donderdag 4 april 2019

Borderline Times (Dirk De Wachter)

Zijn we allemaal ziek?

Volgens psychiater Dirk De Wachter leven we in borderlinetijden. Het is de meest gestelde diagnose uit de psychiatrie, de grens tussen patiënten en niet-patiënten vervaagt. De Wachter beweert bovendien dat onze maatschappij niet alleen psychisch ziek is maar ook op sociologisch, cultureel en sociologisch vlak. Gelukkig identificeert de psychiater ook enkele hoopgevende signalen om weerstand te bieden aan het pessimisme.

Enkele vragen die aan bod zullen komen tijdens de leesclub

- Herkennen we onszelf in de diagnose die Dirk De Wachter stelt?
- Is de maatschappij veranderd sinds het boek is verschenen?
- Wat kan/wil jij doen om het verschil te maken?

Begeleider van de leesclub is Katrien Elen. Als journaliste verslindt zij stapels boeken. Op haar literaire blog thisishowweread.be kan je alvast kennismaken.

Inschrijven voor 1 maart!

Prijs: 5 euro

Alle activiteiten
foto: 2019boostborderline.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Bibliotheek