Lezing: De kinderen van de repressie

Deze informatie is niet meer actueel!
Historicus Koen Aerts geeft een lezing over de bevrijding, collaboratie en repressie tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Wanneer

  • 20 maart ’19 (wo)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Bevrijding, collaboratie en repressie: geschiedenis en herinnering.

De Tweede Wereldoorlog werpt een lange schaduw. Tot vandaag leidt het verleden van de jaren veertig nog regelmatig tot beroering en debatten op het politieke en publieke forum. Ook persoonlijk is de belangstelling groot. Vele mensen kennen de verhalen via familie uit eerste hand. De beeldvorming en herinneringen van bevrijding, collaboratie en repressie zijn vaak erg beladen en verschillend van wat we op basis van onderzoek weten. Deze lezing brengt dat spanningsveld in kaart met het verhaal vanaf september 1944. Hoe kregen deze thema’s een plaats in het collectief geheugen van de samenleving en wat is de wetenschappelijke stand van zaken?

Koen Aerts is doctor in de geschiedenis en als postdoctoraal onderzoeker bij het FWO-Vlaanderen verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij publiceerde verschillende bijdragen over de collaboratie en repressie in België. Hij verzorgde ook de wetenschappelijke begeleiding van de Canvas-reeks Kinderen van de collaboratie.

Gratis - vooraf inschrijven!

Alle activiteiten
foto: 2018repressie.jpg

Categorie

Organisatie