Lezing: De onfatsoenlijken (Jan Antonissen)

Deze informatie is niet meer actueel!
Journalist Jan Antonissen interviewde hen die meestal geen stem hebben. De enige uiting van hun angst en machteloosheid is hun extremistisch en racistische stemgedrag. Blijven we ze verfoeien zonder meer, of durven we luisteren naar hun verhaal? Afspraak in de bib.

Wanneer

  • 13 maart ’19 (wo)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Een reis door populistisch Europa

Ze zijn overal. Ze begrijpen het niet. Ze deugen niet. Ze zijn een gevaar, een pest, een schandvlek. In De onfatsoenlijken gaat Jan Antonissen op zoek naar de mensen die door de goegemeente met de nek worden aangekeken: de bange blanke mannen en vrouwen, het racistische stemvee van de populisten, de white trash uit onze voorsteden. Het zijn medeburgers voor wie de globalisering geen pretpark is, met leuke citytrips en goedbetaald kenniswerk. Die verliezers vindt Antonissen in de vele oude industriebekkens die Europa rijk is, van het Ruhrgebied tot Limburg, en van Noord-Frankrijk tot de Povlakte.
 
Het boek "De onfatsoenlijken" is een roadmovie waarin iedereen een stuk van zichzelf zal herkennen. Angst om het morgen slechter te hebben dan vandaag is niemand vreemd. De mensen die de pech hebben om uit de middenklasse te tuimelen, naar hen kijkt niemand meer om. Jan Antonissen noteert hun brutale levensverhalen en beschrijft hoe velen van hen blijven knokken om te overleven. Hij doet hun verhaal in de bib.

Jan Antonissen (1964) werkt al dertig jaar lang als journalist, het grootste deel van de tijd voor Humo. Daarnaast maakte hij documentaires voor Canvas: Belga Sport, Naar het hart van de koning en Spul.

Gratis - vooraf inschrijven!

Alle activiteiten
foto: 2018onfatsoenlijken.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Bibliotheek