Lezing/concert: Flamenco

Deze informatie is niet meer actueel!
Flamencogitarist Jur Vermijs vertelt over deze intrigerende muziekvorm en illustreert met zijn eigen gitaarspel.

Wanneer

  • 14 februari ’19 (do)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Een reis door Andalusië

Een combinatie van een lezing met een gitaarconcert.

Aan de hand van de belangrijke plekken in Andalusië wordt het publiek meegenomen door de geschiedenis van Spanje en het ontstaan van de flamenco. Wat is flamenco nu precies? Wat maakt deze prachtige kunstvorm zo bijzonder? Waar wordt over gezongen? Hoe werken die intrigerende ritmes? Al deze zaken komen voorbij in de lezing, die voor iedereen, van leek tot liefhebber, toegankelijk is.

Tijdens het concert krijgt het publiek een mooie demonstratie van de grote verscheidenheid van de flamencogitaar: van ritmisch opzwepende passages tot dromerige melodieën.
Een programma dat zowel interessant kan zijn voor wie meer wil weten over de flamenco als voor hen die simpelweg willen genieten van mooie muziek.

Jur Vermijs (Maastricht, 1990) had al op jonge leeftijd voor het eerst een gitaar in handen. Als puber belandde hij in verscheidene blues en rock&roll bandjes uit Amsterdam, waarin hij elektrisch gitaar speelde. Rond zijn 17e kwam hij in aanraking met flamenco en is sindsdien niet meer gestopt dit te spelen. Ondertussen heeft hij het conservatorium afgerond als leerling van meestergitarist Paco Peña en heeft ook een jaar in Spanje gestudeerd. Momenteel speelt hij veel met verschillende formaties en werkt hij aan eigen composities.

jurvermijs.com

Alle activiteiten
foto: 2019flamenco.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Bibliotheek