Lezing: Audrey & Anne

Deze informatie is niet meer actueel!
Schrijver en journalist Jolien Janzing vertelt het verhaal van twee beroemde meisjes. Audrey Hepburn en Anne Frank. Twee levens die aanvankelijk veel gelijkenissen vertonen...

Wanneer

  • 14 maart ’18 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

 Lente, 1929 Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, als onderdeel van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.

Jolien Janzing maakte naam met haar historische roman De Meester, over de liefde van Charlotte Brontë voor haar Brusselse leraar. Hij verscheen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Wie: Jolien Janzing
Prijs: gratis

Alle activiteiten