Vertoning: The invisible city (Kakuma) in aanwezigheid van regisseur Lieven Corthouts

Deze informatie is niet meer actueel!
Oxfam Wereldwinkels Boutersem nodigt regisseur Lieven Corthouts uit. Hij leidt zijn bekroonde documentaire "Kakuma" in en beantwoordt vragen uit het publiek.

Wanneer

  • 20 december ’17 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Is het mogelijk om een thuis op te bouwen op een plaats die 'nergens' heet?

Het Kakuma vluchtelingenkamp in de Turkana woestijn in Kenia is de snelst groeiende stad in de Hoorn van Afrika. De bevolking groeit dagelijks ondermeer aan met kinderen die er zonder hun ouders toekomen. Ze werden door hen weggestuurd uit conflictgebieden, richting de relatieve veiligheid van het vluchtelingenkamp. De kinderen grijpen alle mogelijkheden aan om in het kamp een nieuw leven en een toekomst uit te bouwen. Maar kan dit wel?

De Belgische filmmaker Lieven Corthouts besloot om meer dan 4 jaar in het kamp te verblijven. Hij bouwde er vriendschappen op en deelde lief en leed met de bewoners. Het leven van enkele van hen - allemaal kinderen en jongeren - legde hij vast op beeld. In zijn film The Invisible City toont hij tot wat de kinderen in staat zijn en legt hij de dynamiek van het kamp bloot. Kan Kakuma een echte toekomst bieden of is het slechts een wachtkamer waar je beste optie een gevaarlijke reis naar Europa is?

De documentaire werd bekroond met de Award of Excellence op de Impact DOCS Awards Competition en met de prijs voor de beste documentaire op het Ischia Film Festival.

Alle activiteiten