Inleiding: Bachbloesems

Deze informatie is niet meer actueel!
Gediplomeerd Bach-bloesemconsulente Isabelle Lahousse ('t Zonneroosje in Kerkom) komt een inleiding geven in deze alternatieve behandelingsmethode. Wat zijn Bach-bloesems en hoe kunnen ze je ondersteunen?

Wanneer

  • 15 november ’17 (wo)
    van 20.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Contact

Telefoon
016 73 50 10
e-mail
bibliotheek@boutersem.be

Info

Dr. Edward Bach (1886-1936) was een Engelse arts, bacterioloog en homeopaat, maar eveneens een mysticus met een sterk ontwikkeld intuïtief vermogen. Hij had een bloeiende praktijk als arts in Londen en besloot in 1930 om deze op te geven om op zoek te gaan naar een eenvoudigere geneeswijze op natuurlijke grondslag. Hij zwierf rond in de velden in Wales en herontdekte zijn innig contact met de natuur. Met zijn scherpe opmerkingsgave ontdekte hij beetje per beetje de 38 Remedies, elk met hun specifieke toepassing.

Het grondbeginsel van zijn leer is: ''Behandel de persoonlijkheid van de patiënt en niet de ziekte". De remedies behandelen immers niet de lichamelijke ziektesymptomen, wél brengen ze karakter en geest terug in harmonie, waardoor de klacht vaak verdwijnt. Door een aantal bloesems te combineren, kan je dus een negatieve gemoedstoestand (zoals angst, onzekerheid, boosheid, verdriet) ombuigen en jezelf opnieuw in balans brengen.

Edward Bach:
'Het leven verwacht geen onvoorstelbare offers van ons
het vraagt alleen maar, dat wij haar weg gaan met vreugde in ons hart, en dat wij een zegen zijn voor onze omgeving, zodat wij na ons bezoek de wereld een ietsje beter achter laten. Dan hebben wij onze taak volbracht.'.

Alle activiteiten
foto: 2017bachbloesems.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Bibliotheek