Boekvoorstelling: Boutersem, 33 miljoen jaar geleden

Deze informatie is niet meer actueel!

Wanneer

  • 29 mei ’17 (ma)
    van 20.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Kerkomsesteenweg 55 - 3370 Boutersem

Info

“Grande Coupure” is de naam van een fase uit het verleden van onze planeet, gedurende dewelke de fauna in Europa merkelijk wijzigde. In Boutersem zijn fossielen gevonden die dateren uit een periode aansluitend op de ‘Grande Coupure’. Deze behoren tot de interessantste ter wereld voor deze periode. Niet toevallig dragen nogal wat uitgestorven diersoorten uit deze periode een naam die verwijst naar Boutersem. De oudste flamingo-achtige ter wereld is een Adelalopus hoogbutseliensis. Een uitgestorven dwergboa draagt dan weer de naam Falseryx neervelpensis. En zo zijn er nog.

Dankzij deze fossielen weten we niet enkel hoe Boutersem er 33 miljoen jaar geleden uitzag, maar weten we ook meer over de Grande Coupure. En we hebben ook een vermoeden aan welke rivieroever Boutersem lag…

Voor het eerst is deze wetenschappelijke kennis samengebracht in een boek dat voor een breed publiek toegankelijk is. Auteur Chris Vervliet stelt zijn boek (“Boutersem 33 miljoen jaar geleden”, uitgegeven door Velpeleven) voor in de bibliotheek van Boutersem , op maandag 29 mei om 20u.

Alle activiteiten

Organisatie